Tantra a tantrické milování

Prostředkem k duchovnímu poznání v tantře je sexuální spojení dvou milujících se partnerů – ženy a muže. K poznání božské jednoty tantra nevnucuje žádného prostředníka ve formě kněze, duchovního vůdce, ale ani žádného tantrického gurua. Stačí jen milovat se s partnerem ve vzájemné lásce a vědomé přítomnosti. Tantra není nic exotického, i naši pohanští předci v Evropě oslavovali spojení muže a ženy jako důležitý posvátný akt. Pak se tu ale rozšířila všemožná náboženství a celé se to zvrtlo – církve nás oddělily od podstaty života, od zdroje. Opravdové tantrické jednoty lze však docílit pouze v dlouhodobém vztahu, kdy žena plně důvěřuje svému muži a zcela se mu odevzdává, muž se zase již naučil ženu číst a dovést jí ke společnému orgasmickému a harmonickému stavu. Toho lze těžko docílit s cizí partnerkou/partnerem při sexu na jednu noc nebo ve vztahu jednostranném.

Tantrický sex není o tom, že jeden přivede k orgasmu druhého, nebo druhý prvního, byť úžasně a fantasticky. Tantrický sex je o vzájemném propojení a vzájemném společném postupování vzhůru, jako by oba partneři byli najednou jedno tělo a jedna duše. Neutíkají si za sólo prožitky a orgasmy, ale prožívají milování od začátku až do konce společně – nikoliv každý svůj orgasmus zvlášť, byť načasovaný na stejnou dobu. Individualita je nahrazena oboustrannou upřímnou láskou, zcela mizí hranice mezi dáváním a braním. Tantrický orgasmus je harmonický stav, o kterém nepochybujete, protože když nastane, prostě to člověk pozná.

Samozřejmě že takový stav prospívá i našemu zdraví, léčí na těle i na duši, přináší životní nadhled a zklidňuje nepříjemné emoce.