Co je tantrická masáž

Tantrická masáž Plzeň

Tantrická masáž je krásný rituál, během kterého jste doslova zahrnuti doteky, péčí a vědomou pozorností masírujícího. Plánovaný pozvolný postup masáže, respektující přístup a vnímavost zkušených masérů a masérek pomohou rozpustit všechny počáteční obavy a nervozitu. Klienti se po masáži cítí uvolnění, nabití energií, často zažívají bezmyšlenkový meditativní stav, a to i přes to, že sami doma se do meditace dostat nedokáží. Někteří se na okamžik ocitnou i v blaženém stavu rozšířeného vědomí, během kterého pociťují odproštění se od hmotného těla a vnímají svůj přesah a propojení s okolním světem.

Základem k dokonalému prožitku je uvolnění těla a mysli. K tomu slouží první část masáže založená na příjemných dotecích, stlačování těla a klíčových reflexních bodů, nahřívání svalů horkými ručníky či něžném hlazení peříčky a jemnými kožešinkami. V této části opravdu vypnete hlavu a jen si užíváte, co se s vámi děje, uvědomujete si pestré doteky a jejich působení na různá místa vašeho těla. V porovnání s běžnou klasickou masáží vše probíhá pomaleji, a to proto, abyste měli dostatek času si každou fázi masáže a každý pohyb masérovy ruky náležitě vychutnat. Zároveň má ale příjemný spád, takže se nezačnete nudit a nemáte šanci usnout. Masírující dbá na detaily, nevynechá žádné důležité a citlivé místo a rozumí energetickým cestám a směrům v těle, takže vás dokáže zklidnit nebo rozproudit, podle toho, jak je to právě potřeba.

Důležitým aspektem tantrické masáže je blízkost masírujícího, a to nejen fyzická, ale hlavně ta duševní. Tuto blízkost si uvědomíte poprvé během úvodního rituálu – při něm ještě oba stojíte a jste oblečeni v sarongu. Tímto úvodním rituálem celá tantrická masáž začíná. Zvykáte si na to, že do vašeho osobního prostoru vpouštíte doposud cizího člověka, společným dechem se na sebe ladíte a navzájem začínáte vnímat jeden druhého. V intimním duševním spojení se odehrává celá masáž, cítíte, že masírující je tu jen a jen pro vás a vy jste po celou masáž středobodem světa.

Tantrická masáž je celostní, takže se masíruje celé tělo, každá část dostane patřičnou péči. Tantra nezná tabu a přijímá lidské tělo jako celek, včetně intimních částí. K tantrické masáži patří tedy i nahota. Pokud se však klient nebo klientka necítí komfortně, mohou si ponechat spodní prádlo. Masírující si během rituálu obvykle uvazuje sarong kolem pasu anebo si na sobě nechává dolní díl spodního prádla, někdo se při masírování cítí lépe v přirozené nahotě.

Ideální délka masáže jsou dvě hodiny nebo více. Pokud se totiž tělo dostatečně uvolní a masírující si získá důvěru klienta, otevře se prostor hlubokým tantrickým prožitkům v druhé fázi masáže. Hluboký dech a masážní tahy podporující správný energetický tok způsobují rozproudění energie v těle masírovaného a přibližují ho k tzv. energetickému orgasmu a stavu rozšířeného vědomí. Sexuální energie a vzrušení je rozváděno do celého těla, takže prožitek je komplexní a neodehrává se pouze v pánevní oblasti, jak jsme zvyklí v běžném sexuálním životě. Cílem případné masáže intimních partií není orgasmus, ale sexuální probuzení celého těla. Někteří klienti vnímají lehké chvění na konečcích prstů, rtech, v případě úplného uvolnění i na celém těle. Pokud jsou masírující a masírovaný opačného pohlaví, skvěle zapůsobí prolnutí rozdílných energií – mužské a ženské – masáž má náboj a je velmi harmonická. Oba zúčastnění jsou v jemné interakci a celý rituál působí jako intimní tanec dvou těl. Na povrch vyplouvá spousta emocí, smyslem tantry je nechat tyto emoce projevit a prožít si vše, co se probudilo a otevřelo.

Hranice během masáže jsou však pevně dané, nastavují se před začátkem během úvodního rozhovoru u čaje. Klient si určí meze, v rámci kterých se masírující bude pohybovat a řekne si, pokud na některých místech masírován být nechce. Nastavené hranice se v průběhu masáže již nemění.

Vyzkoušejte tantrickou masáž a uvidíte sami. Dopřejte si čas pro sebe a nechte o sebe pečovat. Zasloužíte si to. Možná objevíte i novou dimenzi sexuality a způsob jejího prožívání. Udělejte první krok na cestě tantry.